Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

0

SySelv - Reparasjon av genser med applikasjon

Noen ganger får man hull i klærne, og mine barn får gjerne større hull da de henger seg fast i saker og ting. Nå tenkte jeg å vise dere reparasjon av av to gensere ved hjelp av applikasjonsteknikk.

Til dette trenger du en egnet stoffbit å applikere på hullet, litt rivevlieseline (stabilisering, rives av), vliesofix (til applikasjonen, har lim på begge sider) og vlieseline H180 (til å stryke på baksiden, har lim på en side). Og en symaskin så klart. Vi har alt i butikken vår, og symaskinene i nettbutikken.

Idag skal jeg reparere to hull, genserne er hjemmesydde og jeg har rester liggende så jeg kan velge samme stoff som genseren er sydd i. Men det er selvfølgelig ikke nødvendig, man kan velge hva man har lyst til, nøytralt eller noe helt sprøtt - ha det gøy!

Stryk vliesofix på lappen, vliesofix har lim på begge sider og brukes til å feste et stoff på et annet stoff når du skal applikere - da sitter det fast når man syr. Etter du har strøket vliesofix på lappen klipper du ut den, jeg klipper rundt figuren slik at selve applikasjonen blir enkel.

Sånn, da stryker man figuren man skal applikere på over hullet på rettsiden, og stryk en bit vlieseline H180 på baksiden så har du tettet hullet på begge sider. Legg under en bit stabilisering (rivevlieseline) på baksiden og sy rundt biten med en applikasjonssøm eller en tett, smal sikksakk, ettersom hva du har lyst til og hva din maskin kan. Stabiliseringen har vi der for å gjøre det enklere å sy applikasjonen, det stabiliserer og gjør sømmen penere.

Jeg valgte en litt synlig tråd denne gang da jeg synes det var gøy at applikasjonen min var litt synlig. 

Hullet ser du er dekket av den tynne vlieselinen (H180) og rivevlieselinen har jeg revet bort da jeg var ferdig å sy.

   

 Jeg har også reparert en genser til, på samme måte, men med litt mindre synlig søm slik at den går litt mer i ett med plagget. Kan du klare å oppdage lappen på neste bilde?

 

 

Det er ganske gøy hvordan man kan reparere store hull, og det kan gjøres diskret eller på en gøy måte.

 

Baksiden av hullet på kattegenseren.

Håper du fikk noen ideer for reparasjon, slik at ødelagte klær kan vare litt lenger!

Stor syhilsen fra Silja/SySelv-teamet

Tilbake