Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

0

Handlenett eller veske

Vi vil ikke ha plastposer i naturen og derfor er det kjekt å kunne sy sine egne nett. Her har jeg lekt med flerfarget tråd og sirkellinjal for å pynte opp et enkelt handlenett eller veske.

Jeg tok utgangspunkt i et nett jeg hadde fra før av og likte godt. Jeg hadde en stoffbit ca 90 cm lang og ca 42 cm bred. Jeg brukte sirkellinjal (se det forklart i tidligere inspirasjonsinnlegg) og rivevlieseline for stabilisering. Jeg har kost meg med flerfarget bomullstråd Tutti fra Wonderfil. Jeg er veldig glad i den, den er super til det meste. Jeg bruker den masse som effektråd, også på klær.

På den ene siden av nettet (se det første bildet i innlegget) laget jeg mange små sirkler i samme størrelse ved å flytte stoffet rundt mellom hver sirkel. Jeg byttet tråd og søm og fikk virkelig kost meg med både pyntesømmer og morsom tråd. Mange pyntesømmer gir et helt annet utrykk når man syr i sirkel, veldig gøy!

På den andre siden øket jeg størrelsen på sirkelen for hver runde.

 

Til slutt sydde jeg sammen nettet, først sidesømmene. Jeg laget en liten bunn i nettet ved å sy vinkelrett over hjørnene i bunnen (se dette inspirasjonsinnlegget for et eksempel). Jeg la opp toppen ved å brette inn kanten to ganger og sy rundt - jeg brukte flerfarget tråd og pyntesøm her også. Stroppene laget jeg ved å ta stoffbredden (ca 140 cm) og ca 8 cm bredde (litt brede pga det litt kraftige jeansstoffet). Sy hele langsiden, vreng og del i to på midten. Sy dem godt fast på oppleggskanten.

Sånn, tipp topp miljøvennlig handlenett!

 

Tilbake